Pagina 3 van 4
Soep van de Slandse Bataat
- Klein beetje olie in de pan en een knoflookteentje en ui aanfruiten
- 500 gram bataten schillen, in blokjes snijden en in de pan doen
- Groentebouillon 250 ml toevoegen
- 15 minuten koken
- Pureren met de staafmixer
- Kokosmelk 200 ml er doorheen verwarmen
- Pittige variant: rode peper toevoegen of een halve eetlepel rode currypasta
- Om uw gasten of u zelf te verrassen, maak de soep dan eens met onze paarse bataat
Stamppot van de Slandse Bataat met zongedroogde tomaatjes, rucola en feta
- Bataat in blokjes snijden
- 20 min koken
- Stampen
- Fetablokjes, zongedroogde tomaatjes en rucola toevoegen
- Op smaak brengen met peper en zout
Kapsalon van de Slandse Bataat
- Was de bataten, dep ze goed droog en snij er friet van
- Kruiden naar smaak en 30 minuten in de oven op 200 graden
- Kipdijen of kipfilet in stukjes snijden en kruiden met shoarmakruiden
- Kip gaar bakken in de koekenpan
- Als de friet klaar is de kip erover verdelen
- Gemalen kaas erover strooien en 3-5 min terug in de oven zetten
- Verdeel ijsbergsla, tomaatjes en rode ui erover
- Knoflooksaus erover
Chips van de Slandse Bataat
- Snij de bataat in dunne plakjes (schillen hoeft niet en geeft een mooi randje aan de chips)
- Tweemaal frituren, tijd afhankelijk van dikte plakjes
- Eventueel zout of kruiden naar smaak
Gepofte Slandse Bataat
- Bataat schoonborstelen en halveren
- In aluminiumfolie een uurtje in de oven op 180 graden
- Sausje maken van ricotta met verse munt en knoflook
Slandse Bataatblokjes uit de oven
- Bataten in blokjes snijden
- Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld aardappelkruiden
- Klein beetje olie erover en 30 min in de oven of airfryer op 180 graden
- Leuk om 3 kleuren te mixen
Zuurkool stamppot met Slandse Bataat
- Kook de Slandse Bataat en zuurkool gaar
- Giet het af en doe er een klontje boter bij
- Stamp alles door elkaar
- Ook lekker met stukjes ananas er doorheen gestapt
- Eet het met rookworst en of zuurkool spek
Friet van Slandse Bataat
- Was of schil de Slandse Bataat
- Snij deze in reepjes
- Voeg een beetje olie toe
- Zout en peper of kruiden naar smaak
- Bak ze in de oven of airfryer 20-30 min bij 180 graden
- Let op, ze worden niet zo knapperig als van ‘gewone’ aardappels
- Dien op meet een lekker stukje vlees en een frisse salade